top of page
  • Foto van schrijverIKWV

Overzicht verloren gelopen personen juli 2020

389: het totale cijfer verloren gelopen personen in juli ligt opnieuw een stuk lager dan voorgaande zomer.

Het minder goede strandweer tijdens de eerste weken van juli zit hier zeker voor iets tussen, maar ook de spreiding van de toeristen op het strand lijkt een impact te hebben gehad. Zo merken we dat het in de gemeenten waar het andere jaren continu alle hens aan dek is, een pak rustiger lijkt te zijn. Daarentegen zien we dat de normaal ‘kalme’ gemeenten nu geconfronteerd worden met iets meer verloren gelopen kinderen. Maar ook daar blijven de aantallen in elk geval erg laag.

Wellicht zijn sommige badgasten ook een pak voorzichtiger geworden op het strand door de Corona-maatregelen en blijven kinderen dankzij de bubbels dichter bij hun ouders.

De hittegolf die we nu meemaken, zal ongetwijfeld een verandering teweegbrengen in de nu nog lage cijfers. Het strand zat de afgelopen dagen in elke kustgemeente afgeladen vol en de combinatie van deze drukte op het strand met hoogwater in de namiddag zal zeker voor heel wat panikerende ouders en kinderen gezorgd hebben.

Vorig jaar in juli noteerden we 560 kinderen die even de weg kwijt waren. In 2018 waren dat er 1100 er en in 2017 liepen er in de eerste maand van de zomervakantie 411 kinderen verloren.

(*) de meeste verloren personen zijn uiteraard kinderen, maar enkelingen zijn ook volwassenen (bv ouderen)


Polsbandjes Samson en Plop blijven een hit!

Ook in Corona-tijden blijven de gratis polsbandjes met de afbeeldingen van Samson en Plop populair. Hoewel het niet zo hard gaat als vorig jaar, merken we dat de voorraad toch vlot de deur uitgaat: héél wat displays mochten reeds bijgevuld worden omdat ouders en kinderen actief op zoek gaan naar de bandjes.

“Het is fijn om te zien dat ouders en begeleiders van kinderen hun verantwoordelijkheid opnemen”, zegt An Beun. “De leuke kortingen of acties van het initiatief www.kust.promo zijn natuurlijk ook een goede stimulans om een bandje op te pikken.”

Dankzij de steun van de partners Studio 100, AXA en de Vlaamse Milieumaatschappij kan IKWV deze zomer 750.000 gratis polsbandjes ter beschikking stellen. Deze zijn te verkrijgen bij de redders, EHBO posten, openbare toiletten, toeristische kantoren, badkarhouders, dagbladhandelaars en héél wat handelaars aan de kust.

98 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page