top of page
  • Foto van schrijverIKWV

Redders gaan in zee met FORD en Unicars"De reddende ranger"


Nieuw partnerschap


IKWV stelt met trots haar nieuwe wagenpartner voor. Dankzij een partnerschap met FORD en de garage Unicars kunnen de redders aan zee dit seizoen gebruik maken van 11 FORD interventiewagens voor hun dagelijkse strand- en reddingstaken.


Op 11 mei 2021 werden de wagens in ontvangst genomen aan het strand van Westende en dit in bijzijn van de hoofdredders.


Er werd gekozen voor tien 4 x 4 terreinwagens van het type Ford Ranger, die vooral op het strand zullen te zien zijn. Een elfde wagen, een Ford Focus Clipper, wordt ingezet ten behoeve van het secretariaat.


Alle wagens werden voorzien van een opvallende bestickering, dus ze zullen zeker niet ongemerkt voorbijrijden.


IKWV is ervan overtuigd dat de FORD Ranger een uitstekende keuze is voor haar diensten. De collega’s in Groot-Brittanië alsook in de Verenigde Staten zijn al jaren tevreden gebruikers van deze wagens.


“We zijn verheugd dat we FORD en garage Unicars tot onze partners mogen rekenen. Dankzij de terreinwagens kunnen de hoofdredders zich vlot verplaatsen op en naast het strand, maar kan ook het nodige reddingsmateriaal snel ter plaatse worden gebracht. In de ruime laadbak kunnen zelfs slachtoffers op brancard vlot vervoerd worden”, zegt een tevreden An Beun, secretaris IKWV.


“Dankzij de verschillende vestigingen van garage Unicars langsheen de Belgische kust, kan in geval van onderhoud of herstelling vlot ingegrepen worden. Al hopen we natuurlijk dat dit niet nodig zal zijn”, knipoogt Beun.


Thomas Vermeersch van garage Unicars: “De stoere Ford Ranger Wildtrak is bijzonder geschikt voor dit zware interventiewerk en om de redders aan zee bij te staan. De wagens zijn goed uitgerust met onder andere een trekhaak om de reddingsboten te slepen. Uiteraard mocht ook vierwielaandrijving voor het zwaardere werk op het strand niet ontbreken.

Deze stoere zeebonk heeft een uitstekende staat van dienst en is niet toevallig ‘Pick Up van het jaar’.


De kust is veilig


De Belgische kust behoort tot één van de veiligste van Europa. De interventiecijfers van de redders aan zee liegen er niet om. Tijdens het zomerseizoen staan zo’n 1400 redders in voor de bewaking van ongeveer 34 km strand. Vorige zomer hielpen ze 594 baders en watersportbeoefenaars in moeilijkheden en kwamen ze 1079 keer tussen voor verloren gelopen kinderen.


Vanaf het verlengde weekend van 13 mei staan de eerste redders klaar op het strand. In Koksijde, Oostende, De Haan, Blankenberge, Zeebrugge en Knokke-Heist zijn er dan reeds een beperkt aantal reddersposten geopend. Vanaf 15 juni vind je in elk kustgemeente minstens één zone waar je veilig kan gaan zwemmen. Een overzicht van alle bewaakte zones en hun openingsperiodes kan je raadplegen op de website www.ikwv.be/locaties
230 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page