top of page
  • Foto van schrijverIKWV

Persbericht: tussentijds overzicht interventies juli 2021

Overzicht per kustgemeente: verloren gelopen personen

De maand juli tikt af op 462 verloren gelopen personen. Dit zijn 73 gevallen meer dan vorig jaar in dezelfde periode, maar het blijft uiteindelijk een laag cijfer.


Net zoals vorig jaar zal het minder goede strandweer hier zeker toe hebben bijgedragen. De hoogste cijfers werden dan ook genoteerd in de week van 21 juli, toen de temperaturen even de hoogte in schoten en iedereen massaal naar het strand trok.


In 2020 noteerden we in juli 389 personen die even de weg kwijt waren, in 2019 waren dat er nog 560 en in 2018 waren dat er wel 1100 in de eerste maand van de zomervakantie.


(*) de meeste verloren personen zijn uiteraard kinderen, maar enkelingen zijn ook volwassenen (bv ouderen of personen met een beperking)


Dankzij de steun van de partners Studio 100, AXA en de Vlaamse Milieumaatschappij kan IKWV zoals vorige zomers 750.000 gratis polsbandjes ter beschikking stellen. Deze zijn te verkrijgen bij de redders, EHBO posten, openbare toiletten, toeristische kantoren, badkarhouders en héél wat handelaars aan de kust.


“Het is fijn om te zien dat ouders en begeleiders van kinderen hun verantwoordelijkheid opnemen”, zegt An Beun, secretaris IKWV. “De leuke kortingen of acties van het initiatief www.kust.promo zijn natuurlijk ook een goede stimulans om een bandje op te pikken.”


Interventies


Ook de grote interventies bleven deze eerste zomermaand uit. Tussenkomsten hadden vooral betrekking op personen die onwel werden op het strand en op de zeedijk, alsook waren er enkele interventies voor watersporters en baders in nood.


Pietermansteken werden er (nog) niet gemeld en de kwallenbeten bleven ook beperkt. Ook hier speelt het minder goede weer zeker een rol.

108 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page