top of page
  • Foto van schrijverIKWV

Persbericht: overzicht verloren gelopen personen juli 2023

Overzicht per kustgemeente: verloren gelopen personen (*)

gemeente

1ste helft juli

2de helft juli

De Panne

7

6

Koksijde

26

25

Nieuwpoort

8

14

Middelkerke

15

12

Oostende

27

10

Bredene

0

1

De Haan

14

10

Blankenberge

16

21

totaal

103

105

Zeebrugge

0

3

Knokke-Heist

5

3

103

105

totaal

208

De maand juli tikt af op 208 verloren gelopen personen. Dit is een fractie van het aantal vorig jaar in dezelfde periode.

Het kwakkelweer in juli (op enkele goede dagen in het begin van de maand na) is uiteraard de meest logische verklaring: weinig strandgangers en minder drukke stranden leiden automatisch tot minder verloren gelopen personen.

In 2022 noteerden we in juli 879 personen die even de weg kwijt waren, in 2021 waren dat er 462 en in 2020 389.

(*) de meeste verloren personen zijn uiteraard kinderen, maar enkelingen zijn ook volwassenen (bv ouderen of personen met een beperking)


IKWV hoopt natuurlijk ook dat de vlotte verdeling van de gratis polsbandjes en de vele campagnes van de kustgemeenten ook hun steentje hebben bijgedragen tot minder verloren gelopen personen. Net zoals vorige zomers worden namelijk 750.000 gratis polsbandjes ter beschikking gesteld. Deze zijn te verkrijgen bij de redders, EHBO posten, openbare toiletten, toeristische kantoren, badkarhouders en héél wat handelaars aan de kust.


Goed weer in aantocht!


De cijfers van de verloren personen liggen voorlopig erg laag.

“Het minder goede weer had dan toch een positief gevolg”, knipoogt An Beun, algemeen directeur.

Vanaf deze week wordt opnieuw prachtig weer voorspeld, dus we vermoeden dat veel mensen hun gemis aan vitamine zee zullen inhalen en dat het dus een pak drukker zal worden op het strand. Daarom vragen we graag aandacht voor volgende veiligheidstips. Wie weet kunnen we het aantal verloren gelopen personen ook in de maand augustus beperkt houden!”


1. Hou je kinderen op elk moment in de gaten. Vergezel hen naar het water of op het strand tijdens het spelen.

2. Doe je kindje een gratis polsbandje om. Vul de naam van het kind en je telefoonnummer in. De polsbandjes zijn gratis te verkrijgen bij de redders, EHBO posten, toeristische diensten, …

3. Spreek een (uniek!) herkenningspunt af voor als jullie elkaar toch uit het oog zouden verliezen (vooral voor oudere kinderen)

4. Ga niet lopen als je verdwaald bent. Stap onmiddellijk op een redder af. Maak daarom je kinderen ook vertrouwd met de redders.

130 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page