top of page
  • Foto van schrijverIKWV

Persbericht: overzicht verdwaalde kindjes zomer 2018

Verdwaalde kinderen

Tijdens de maanden juli en augustus brachten de strandredders 1708 kinderen veilig terug bij hun ouders of begeleiders. In de maand juli waren 1100 kinderen eventjes de weg kwijt en in augustus waren dat er 608.

Het huidige cijfer is een pak hoger dan vorig jaar (806), maar is bijna identiek als in 2016: toen liepen er 1703 kinderen verloren.

Dit ‘hoge’ cijfer heeft ongetwijfeld grotendeels te maken met het feit dat het afgelopen zomer erg druk was op het strand. “Vooral tijdens de maand juli was het koppen lopen op het strand. In sommige badsteden lagen de strandbezoekers als sardientjes op elkaar. Het hoeft dan ook niet te verwonderden dat kindjes hun ouders of begeleiders in deze mensenmassa moeilijk konden terugvinden.”, aldus voorzitter Johnny Devey.

Na de schitterende julimaand leek het even alsof de cijfers afstevenden op een nieuw record, maar de kalmere maand augustus bracht de cijfers weer in evenwicht.


Maya en Bumba to the rescue !

De gratis polsbandjes, die dankzij de steun van Studio 100, Dag Allemaal en AXA door de redders worden verdeeld, waren een gigantisch succes.

“Voor het eerst zaten we volledig door onze voorraad van 750.000 gratis exemplaren heen.Gelukkig hadden we nog een kleine stock van vorige jaren en konden we zo toch aan alle kinderen een polsbandje bezorgen”, aldus een opgeluchte Devey.

Mede dankzij de polsbandjes zijn de cijfers van de verloren gelopen kinderen niet nòg hoger: badgasten die een verdwaald kindje opmerken, bellen vaak rechtstreeks met het nummer op het polsbandje en kunnen zo de kinderen herenigen met hun ouders zonder tussenkomst van de redders.

Toch kan het nog altijd beter: veel mama’s en papa’s nemen nog niet voldoende hun verantwoordelijkheid op en laten hun kinderen onbegeleid in zee zwemmen of op het strand spelen. “We blijven er dus op hameren: hou je kinderen altijd goed in de gaten”,zegt Devey.

Via een uitgebreid netwerk aan verdeelpunten konden zowel ouders als hun kinderen makkelijk een bandje bekomen. De bandjes liggen ter beschikking bij de reddersposten, EHBO-posten, diensten voor Toerisme, dagbladhandelaars, stranduitbaters en vele lokale handelaars.

De interessante actie van de website www.kust.promo zorgde ook voor een enorme vraag naar bandjes : wie zich met een bandje bij één van de deelnemende handelaars gaat aanmelden, krijgt er namelijk een leuk voordeel voor in de plaats.


Zwemmen in september?

Wie nu ook nog even wil genieten van het strand en de zee kan in elke gemeente nog op een beperkt aantal reddingsposten terecht tot 16 september. Daarna kan je enkel nog in Oostende een veilige duik nemen want de redders gaan daar nog even door tot eind september. Een overzicht kan je raadplegen op de website van IKWV, onder het tabblad locaties.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page