top of page
  • Foto van schrijverIKWV

Persbericht: 11 nieuwe Ford Rangers zijn klaar voor het redderseizoen!


Dankzij het verlengde partnership met garage Unicars en Ford kan de West-Vlaamse kustreddingsdienst dit seizoen opnieuw 11 spiksplinternieuwe interventiewagens in gebruik nemen voor haar dagelijkse taken op het strand. Op 24 mei werden de Ford Rangers geleverd op het hoofdkantoor van IKWV, dat gevestigd is in Westende en dit in bijzijn van de hoofdredders. An Beun, secretaris: “Ook dit jaar kozen we opnieuw voor de 4x4 terreinwagens van het type Ford Ranger. Vorige zomer hebben de wagens zich al bewezen en we zijn ervan overtuigd dat ze ons ook dit jaar niet zullen teleurstellen. We zijn dus met heel veel plezier op het aanbod van garage Unicars ingegaan.”


Tien Rangers worden voornamelijk ingezet als interventiewagen in elke kustgemeente, een elfde wagen wordt gebruikt door het secretariaat en zorgt onder meer voor een vlotte toelevering van het reddersmateriaal.


De Rangers kregen dit jaar bovendien een aangepaste bestickering: de inspiratie hiervoor werd gehaald uit het Battenburgpatroon. Dit is een patroon van gekleurde blokken met hoge zichtbaarheid dat voornamelijk gebruikt wordt om voertuigen van hulpverleningsdiensten aan te duiden. De reddingsdienst koos voor een rood/geel combinatie, dit in lijn met de internationale kleuren van de lifeguards.

IKWV hoopt met deze ingreep nog meer het professioneel karakter van de redders aan zee in de verf te zetten. Het is immers van cruciaal belang dat de interventievoertuigen snel ter plaatse kunnen komen om tijdig hulp te verlenen. In dat kader hoopt ze binnenkort ook toestemming te krijgen om prioritair te mogen rijden indien de situatie dat vereist.


Vanaf vandaag kan u dus in elke kustgemeente het voertuig van de reddingsdienst spotten! Er valt niet naast te kijken…207 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page