top of page
  • Foto van schrijverIKWV

Overzicht verloren gelopen kinderen eerste helft juli 2018

Het recordaantal verloren gelopen kinderen van 2003 wordt wellicht verpulverd.

Het fantastisch goede weer tijdens de eerste twee weken van juli zorgde voor een ware volkstoeloop op het strand. Dit weerspiegelt zich duidelijk in de cijfers van de kinderen die even verloren liepen.

Tijdens de eerste helft van juli waren 597 kinderen even de weg kwijt. Het ziet er dus naar uit dat het record van 2003 verbroken zal worden. Toen liepen er in de volledige maand juli 914 kindjes verloren. Met nog zeker twee weken schitterend weer in het vooruitzicht weten de strandredders dus al aan wat ze zich kunnen verwachten.

(ter info: topzomer2003 : juli 914 - aug 1359 – totaal 2485 kinderen)


Polsbandjes Maya en Bumba ontzettend populair! #kustpromo

De drukte op het strand weerspiegelt zich ook in de vraag naar de gratis polsbandjes. Zoals voorgaande jaren werden er 750.000 polsbandjes gedrukt en verdeeld over de 10 kustgemeenten. Dit dankzij de steun van AXA, Dag Allemaal en Studio 100.

De voorraad vliegt de deur uit. Bijna alle 750.000 bandjes vonden nu reeds hun weg naar de vele kinderhandjes. De populariteit van de actie www.kust.promozit hier ongetwijfeld ook voor iets tussen. Met een polsbandje om kunnen kinderen bij de deelnemende handelaars terecht voor een leuke attentie of korting. 

De belofte van een gratis ijsje , gadget of korting werkt duidelijk motiverend!

Op de polsbandjes kan je de naam en een gsm nummer noteren zodat de redders aan zee je snel kunnen contacteren als je kleintje toch even op verkenning is geweest en de weg niet meer terug vindt.

Toch loont het ook om goede afspraken te maken: maak je kinderen vertrouwd met de redders zodat ze hen durven aanspreken als ze de weg kwijt zijn én spreek onder de volwassenen een beurtrol af om de kinderen in het oog te houden. Zo komt iedereen aan ontspanning toe.

Laat je kinderen bovendien nooit onbegeleid het water in. Ook kinderen met een zwemdiploma kunnen zwaar in de problemen komen door sterke stroming of golven.

De gratis polsbandjes zijn te verkrijgen bij de redders, EHBO posten, openbare toiletten, toeristische kantoren, badkarhouders, lijnwinkels en dagbladhandelaars aan de kust.


Op het strand hoort enkel zand!

De grote drukte op het strand brengt helaas ook een berg afval met zich mee. De redders roepen de toeristen dan ook op om hun afval in de vuilnisbakken te deponeren.

Op erg drukke dagen kan het gebeuren dat ook deze vuilnisbakken overvol raken. De kustgemeenten doen hun uiterste best om ze zo snel mogelijk te legen.

Is de vuilnisbak vol? Laat dat geen excuus zijn om je afval op het strand te laten slingeren.

Sinds 2010 kan je bij de redders gratis afvalzakjes krijgen om je strandafval in te verzamelen. Dit project wordt gefinancierd door De Mooimakers. 

Op het einde van de dag kun je dit zakje met afval mee huiswaarts nemen of deponeren in de vuilbak.

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page