top of page
  • Foto van schrijverIKWV

Opening zomerseizoen 2019

Vanaf zaterdag 15 juni vind je in elke kustgemeente minstens één geopende redderpost !


Op vrijdag 14 juni 2019 zet de Intercommunale Kustreddingsdienst van West-Vlaanderen (kort: IKWV) traditiegetrouw het zomerseizoen in met een persconferentie. Vandaag is ze te gast op het strand van Oostende.


Klaar voor stralende zomer!

“We hopen dat de zon deze zomer even fel zal schitteren als onze nieuwe uniformen”, aldus secretaris An Beun. “Onze 82 reddersposten, verspreid over zo’n 34 km strand, zijn vanaf 1 juli opnieuw dagelijks open van 10u30-18u30. De kustgemeenten leveren ook een extra inspanning en voorzien vanaf 15 -30 juni en van 1-15 september minstens één geopende redderpost per gemeente. Zo kan je vanaf morgen in je favoriete badstad terecht voor een veilige duik in het water. Op de website www.ikwv.be/locatieskan je per gemeentenagaan op welke post(en) je terecht kan.” Meer dan redden: preventie!

Vorig jaar kwamen de redders 412 keer tussen voor baders en watersporters in moeilijkheden. Daarnaast vervulden ze ook een belangrijke rol voor 1708 verloren gelopen kinderen. “Wij zijn het eerste aanspreekpunt van de toeristen op het strand. Een onmisbare schakel!”, besluit Beun.

“Maar ook preventie en sensibilisering zijn onze stokpaardjes: via diverse campagnes maken we de strandbezoekers ervan bewust dat ze in eerste plaats zelf verantwoordelijk zijn voor een geslaagde en veilige strandvakantie.”

“Mensen helpen en erger voorkomen, is wat we als verzekeraar elke dag doen. Net als de redders aan zee. Zij zijn wat ons betreft echte ambassadeurs van risicopreventie. Dankzij het schitterende werk van de redders worden er levens gered. Als partner van deze helden van het strand, zijn we dan ook trots dat we sinds 1 mei de redders van nieuwe performante outfits konden voorzien opdat ze nog beter hun levensreddend werk kunnen uitoefenen”, zegt Laurent Winnock, Directeur - Communicatie & Corporate Responsibility van AXA.


Zo worden er voor het zesde jaar op rij 750.000 gratis polsbandjes met de afbeeldingen van Samson en Bumba verdeeld. Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door Studio100, AXA en Dag Allemaal.


Om de bandjes extra aantrekkelijk te maken voor de kinderen en hun ouders bevatten ze, net zoals vorig jaar, op de achterzijde een verwijzing naar de website www.kust.promo. Op deze website bieden handelaars aan de kust een leuk voordeel of korting aan kinderen die zich met een polsbandje aandienen in hun zaak.

“De belofte van een gratis ijsje of een leuk gadget is voor vele kinderen, maar ook hun ouders wellicht een extra motivatie om de polsbandjes te dragen”, knipoogt Beun.


Redders blijven ook aandacht schenken aan het risico dat diepe putten gravenmet zich meebrengt en ze zetten ook hun schouders onder de campagne van Stiching tegen Kanker zodat mensen zich bewust zijn van de gevaren van de zon.


Redders denken aan het milieu

In samenwerking met de Mooimakers (OVAM) worden voor het tiende jaar op rij gratis afvalzakjes verspreid in alle kustgemeenten.

Onder het moto: ‘op het strand hoort enkel zand’ hoopt IKWV dat de strandbezoekers hun afval netjes in de vuilnisbak deponeren. Via displays aan de reddersposten kan de strandbezoeker zichzelf voorzien van een gratis afvalzakje.

Bovendien liet IKWV dit jaar ook hele leuke placemats drukken voor de Horeca. Hierop staan een heleboel leuke spelletjes en weetjes over afval op het strand.


Tot slot kan je op de website van IKWV, maar ook op de borden aan het strand aflezen hoe het gesteld is met de kwaliteit van ons zwemwater. De Vlaamse Milieumaatschappij test wekelijks de waterkwaliteit en deze wordt door de redders aan het strand geafficheerd op de reddersstoelen.

97 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentarer


bottom of page