top of page
  • Foto van schrijverIKWV

Daphné Dumery verkozen als voorzitter IKWV

Bijgewerkt op: 2 mei 2019

Voorzitterschap

Gisterenavond werd burgemeester Daphné Dumery (Blankenberge) verkozen als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen. Ere-voorzitter Johnny Devey droeg gisteren symbolisch de misthoorn aan haar over.

Ere-voorzitter Devey overhandigt de misthoorn aan voorzitter Dumery.

“Ik wil me samen met de nieuwe bestuursploeg inspannen om IKWV verder uit te bouwen. Veiligheid en preventie blijven daarbij prioritair. Liefst gezamenlijk en uniform in elke kustgemeente en steeds met respect voor de autonomie van elk bestuur”, verduidelijkt Dumery.

De burgemeester van Blankenberge neemt het voorzitterschap de komende drie jaar voor haar rekening. Daarna neemt schepen Bert Gunst uit Nieuwpoort het de volgende drie jaar van haar over. “Dit gedeeld voorzitterschap toont al aan dat de kustgemeenten goed kunnen samenwerken: de eerste drie jaar komt de voorzitter uit de oostkust, daarna zal westkust het overnemen.”, aldus Dumery. Zowel Dumery als Gunst zetelen voor het eerst in de raad van bestuur van IKWV.

Ondervoorzitter

Schepen Lander Van Hove (Koksijde) werd verkozen als ondervoorzitter. Als voormalig redder aan zee is hij tevens erg gemotiveerd om de belangen van IKWV te behartigen. “Ik ben ervan overtuigd dat mijn ervaring als redders aan zee bijzonder goed van pas kan komen tijdens de uitoefening van mijn mandaat. Ik wil me als ondervoorzitter inzetten om IKWV verder uit te bouwen, met respect voor de eigenheid van elke partner.”, licht Van Hove toe.

100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page